Hva skjer i Råde

Oversikt over aktiviteter i Råde

+ Opprette en aktivitet gratis nå

Opprett aktiviteter på Ditt Distrikt, kostnadsfritt. Det kan være alt fra loppemarked, konserter, teater,turer, samlinger osv.

Tomb-spelet 2014

30-08-2014

Tomb-spelet 2014

Konsert, teater&show

I anledning 200-års jubileet for grunnloven, setter vi opp et historisk spel i Herregårdsparken på Tomb. Råde spilte en rolle i fredsprosessen mellom Sverige og Danmark - Norge. Frontlinjen i krigen august 1814 gikk bla. i Råde. Grev Mathias Leth Sommerhielm var godsherre på Tomb, og personlig rådgiver til både Karl Johan av Sverige og Christian Fredrik av Danmark. Han var en av stormennene på Eidsvoll, og Tomb var flittig brukt til sammenkomster. Både den svenske og danske regenten besøkte Sommerhielm på Tomb i 1814. Han ble også Norges 2.statsminister. 2.bataljon var stasjonert i Råde og her var det sterke trefninger mellom svenske hæren og de norsk/danske soldatene. Vi skal synliggjøre den internasjonale, nasjonale og lokale historien utifra hendelsene på Tomb herregård. Vi skal også vise dagliglivet på en husmannsplass, synliggjøre kirkens rolle, samt lage et stemningsrom i herregårdsparkens skog, rundt et minnesmerke over grevinne Henriette Hermine Fugleberg Sommerhielm.

Fritid og allaktivitetshuset

Fritid og allaktivitetshuset

Øvrige

Ungdomsklubben 8. klasse til 18 årOnsdag: 16.00 - 18.00 etter skoletid ungdom18.00 - 21.30 Ungdomsklubb.Maxitaxi fra Saltnes kl. 18.00 retur kl. 21.30Fredag: 19.00 - 23.00 Ungdomsklubb.Maxitaxi fra Saltnes kl. 18.45 retur kl. 23.00Juniorklubben 5. 6. og 7. klasseMandag 12.45 - 16.00Onsdag 13.20 - 16.00Klubbene er gratis, følger skoleruta (stengt i skolens ferie).

Råde bygdetun

Råde bygdetun

Historie, kultur&arkitektur

Råde Bygdetun ligger sentralt til i Karlshus sentrum og består av flere bygninger.

Fugleleiken på Henestangen i Råde

Fugleleiken på Henestangen i Råde

Park&naturattraksjon

Ta turen til Fugleleiken på Henestangen i Råde!En flott tur i lett terreng og en nydelig utsikt i alle Østfolds retninger! På de klareste dagene kan man også fint se Gaustadtoppen. 3 kilometer vei/skogsvei  fra Råde Kirke. 1.3 km sti/skogsvei fra Lundebyveien (liten parkering). Skiltet til Fugleleiken.God tur! 

Råde kirke

Råde kirke

Kirke, religion&livssyn

Vakker midderalderkirke fra 1185.Den er bygd i romansk stil, og ligger flott til der den troner på høyden av Raet med utsikt utover bygda. Kirkens grunnplan følger grunntrekkene hos middelalderens steinkirker: vestvendt, kraftig tårn med våpenhus, rektangulært skip og smalere kor med apsis. Altertavlen er laget av Knut Billedsnider i 1638. Kirken har også et dåpsfat fra 1500-tallet. Besøk kan avtales med Råde Menighetskontor, 69285811.

Biblioteket

Biblioteket

Historie, kultur&arkitektur, Familie&barn

Åpningstider:Mandag: 09.00 - 15.00Tirsdag : 14.00 - 20.45Onsdag: 09.00 - 15.00Torsdag: 14.00 - 20.45Fredag: 09.00 - 15.00

Saltholmen

Saltholmen

Historie, kultur&arkitektur, Park&naturattraksjon

Med sitt særegne kystmiljø ble Saltholmen i 1997 kåret til Råde kommunes utvalgte kulturminne, og spor i svabergene vitner om at stedet har vært en sentral plass for Rådes innbyggere opp gjennom tidene.

Bondegården i Råde

Bondegården i Råde

Familie&barn, Dyr og gård

Her kan duoppleve husdyr i naturlige omgivelser, fjøskafé og gårdsbutikk.

Idyllisk feriehus ved vannet

Idyllisk feriehus ved vannet

Dyr og gård, Familie&barn, Jakt og fiske, Kurs, foredrag&konferanse, Park&naturattraksjon, Sykle&vandre, Vann, bad&strand

Midt på landet mellom to byer, i hjertet av kulturfylket Østfold, finnes en perle av et sted. Perfekt egnet til ferie, avslapning, vannsport, båtturer, fisketurer, kreativitet, lange skogsturer eller late sommerdager. Stedet ble tidligere drevet som et lite gårdsbruk, emn har de siste årene blitt leid ut til privatpersoner, kursvirksomhet, selskaper, seminarer, med mer. Hovedhuset ligger et steinkast fra vannet, og er 176 kvadratmeter fordelt over to etasjer. I første etasje finnes tre stuer, hvorav en peisestue, en spisestue, og en mindre tv-stue. Kjøkkenet har egen spiseplass. og alt av hvitevarer og kjøkkenutstyr. I første etasje finnes også et bad med toalett og dusj. I andre etasje finnes ni soverom, med i alt 16 sengeplasser, to bad med dusj/badekar,vaskerom, samt toalett. Huset er omgitt av store grøntarealer med frukttrær, hagemøbelement og griller.

Tomb kirke

Tomb kirke

Kirke, religion&livssyn

Tomb kirke er oppført i tømmer og er fra 1869. Kirken ligger like ved den vakre eikelunden ved Tomb jordbruksskole, tidligere Tomb Herregård. Vi regner med at det var kirke på Tomb Herregård allerde på slutten av 1300- tallet. Kirken ble plassert på nåværende kirkested i 1680. Altertavla fra 1638 er utført av Knud Billedsmide. Det store alterbildet er malt av Thomas Blix. Døpefonten er fra 1682 og er utskåret av en eikestamme.

Siste registerte aktiviteter
Sponsede lenker

Du kommer fra en mobil enhet.
Ønsker du å benytte våre mobiltilpassede betasider?