Hva skjer i Åseral

Oversikt over aktiviteter i Åseral

+ Opprette en aktivitet gratis nå

Opprett aktiviteter på Ditt Distrikt, kostnadsfritt. Det kan være alt fra loppemarked, konserter, teater,turer, samlinger osv.

Lordehytta i Åseral

Lordehytta i Åseral

Sykle&vandre

Det er en drøy 3 timers fottur fra Røysland inn til Lordehytta, det karakteristiske jaktslottet som skotske lord Salvesen fikk bygget i 1910.Løypa er ikke merket, så man må ha godt kart og kompass. Jaktslottet er i privat eie, og derfor ikke åpent for publikum. Det er likevel et så imponerende skue der det ligger inne på heia at det er vel verdt turen!

Vandretur til Lakkenstova og Skoræ, Åseral

Vandretur til Lakkenstova og Skoræ, Åseral

Sykle&vandre

Skoræ er med sine 1040 m.o.h. det høyeste fjellet i regionen. Det er godt merket sti inn til Lakkenstova, som er ei av turisthyttene til DNT Sør. Start turen fra parkeringsplassen ved Farvannet eller fra Ljosland Fjellstove. Mange bruker Lakkenstova som utgangspunkt for videre vandreturer inn i fjellheimen, men det er også et populært dagsturmål. Lakkenstova er en selvbetjent hytte som egner seg meget godt for skoleklasser og grupper med tanke på beliggenhet og overnattings-plasser (34 senger). Hytta ligger langt sør i Setesdalsheiane på nordsiden av Sandvasstjønnen i steinete snauhei, godt ovenfor tregrensa. Lakkenstovahar proviant og står ulåst.Turen inn til Lakkenstova tar ca. 2 timer. Dersom du vil legge turen opp til Skoræ tar du av fra den merkede stien. Bruk "Tur- og opplevelseskartet" som planleggingsverktøy.

Vandretur til Gaukhei – med innlagt overnatting

Vandretur til Gaukhei – med innlagt overnatting

Sykle&vandre

Turisthytta på Gaukhei er betjent i sommersesongen, og i denneperioden kan du til og med få servert varm middag! Du kan starte turen både fra Bortelid og fra Ljosland, og i høysesongen er det mulig å bestille båttransport over Langevatnet (anbefales!). K.O.T (tlf. +47 38 12 07 50) har nærmere informasjon om dette. Etter overnatting på Gaukhei velger mange å legge turen videre til Josephsbu (dette er en ubetjent turisthytte), som ligger en grei dagsetappe unna. Dersom du orienterer deg etter Pytten både på tur og retur, så har du en flott opplevelse foran deg!

Siste registerte aktiviteter
Sponsede lenker

Du kommer fra en mobil enhet.
Ønsker du å benytte våre mobiltilpassede betasider?